Sizde RFM Ailesine katılmak istiyorsanız lütfen başvuru formunu doldurunuz.
Rfm Diyaliz Merkezi Anketleri
Sizlere daha iyi hizmet verebilmemiz için; Her türlü öneri, istek ve şikayetlerinizi bildirmenizi bekliyoruz.
Nöbetçi Eczaneler
Fotoğraf Galerisi

 

                    

FAYDALI BİLGİLER

HEMODİYALİZ
Diyaliz basit olarak yarı geçirgen bir zarla ayrılmış bir tarafında temizlenmesi gereken kanın, diğer tarafında ise diyaliz sıvısının bulunduğu iki odacıklı bir sistemdir. Hemodiyaliz vücut dışına alınan kanın makine aracılığıyla yapay bir filtreden (diyalizör) geçirilerek birikime uğrayan zararlı maddelerden ve fazla sıvıdan arındırılması ve sonra vücuda geri verilmesi işlemidir. Uygulama sırasında vücutta eksik olan bazı tuzlar da diyaliz sıvısından vücuda geçer. Hemodiyaliz uygulaması için kolda atardamar ile toplardamarın birleştirilmesi (fistül) ameliyatının yapılması gerekir. Fistül ameliyatından en az 3-4 hafta geçtikten sonra hemodiyaliz tedavisine başlanabilir. Acilen diyalize alınması gereken hastanın fistülü yok veya yeterince gelişmemişse, boyun veya kasıktaki toplardamarlardan birine kateter yerleştirilerek de hemodiyaliz uygulanabilir. Fistülün yeterli gelişmesine olanak tanımak ve kateter gereksinimini ortadan kaldırmak için, hemodiyalize aday hastalarda olası diyaliz zamanından birkaç ay önce fistül ameliyatının yapılması gerekir.
Hemodiyaliz tedavisi hemodiyaliz merkezlerinde haftada 2 veya 3 gün uygulanır ve her tedavi seansı yaklaşık 4 saat sürer. Hemodiyaliz sırasında her defasında fistül olarak isimlendirilen damara biri vücuttan kanı temizlenmek üzere filtreye götüren, diğeri temizlenmiş kanın vücuda dönmesini sağlayan olmak üzere iki iğne yerleştirilir. Tedavi sırasında vücut dışına alınan kanın pıhtılaşmasını önlemek için kan sulandırıcı ilaçların uygulanması gerekir. Haftalık seans sayısı, seansın süresi, diyaliz sırasında kullanılacak filtre, diyaliz sıvısı hastanın bireysel özelliklerine göre tedavi ekibi tarafından ayarlanır.
Endotoksin ve bakteri tutuculu özel üniteye sahip (Ultra Pure) ters osmos su arıtma sistemi ile
hastaların yaşam kalite ve sürelerine olumlu etkiler yaptığına ait bir çok bilimsel kanıtlar vardır.

Periton diyalizi ile kıyaslanılırsa kullanılabilirliği daha uzundur.Daha yakın doktor ve hemşire kontrolü sağlar.Vucüd ta biriken zararlı maddeler ve fazla sıvı hızlı ve etkin bir şekilde uzaklaştırılır.Tedavi sırasında kan basıncı düşmeleri ve kas krampları görülebilir.Ancak uygun tedavilerle bu yan etkiler azaltılabilir.
Not:
Diyaliz ekibimiz ve doktorumuz ile tadavinizin planına
dahil olursanız,bu olumsuzluklar ile karşılaşma ihtimaliniz azalır."